Villkor och lagring av mina personuppgifter hos Dräger

Ändrad den Thu, 05 Oct 2023 vid 12:05 PM

• Är alkolåset äldre än 3 år måste det ha genomgått auktorisationsservice. Annars utesluts du tills det är åtgärdat. Alkolåset får inte vara 4 år eller äldre.

• Begär alkolåset service måste det göras inom begärd tid. Annars låses det helt.

• Jag får inte äta eller dricka inom 10 minuter före ett prov. Gäller även under färd.

• Jag är personligt ansvarig för låset och alla utandningsprov som sker.

• Jag förstår att spolarvätska, rengöringsmedel och andra alkoholhaltiga medel kan ge utslag och hanterar dessa enligt givna instruktioner.

• Manipulation eller tecken på sådan kan innebära omedelbar uteslutning.

• Ej erlagd betalning mot verkstad eller Dräger innebär uteslutning.

• Jag förstår och medger att data från alkolåset överförs till Transportstyrelsen i samband med service.

1. Vad är grunden till att dina personuppgifter behandlas av Dräger?
    Transportstyrelsen har godkänt Dräger som leverantör av alkolås i programmet för körkort med villkor om alkolås.
  2. I vilka syften samlar Dräger in och använder mina personuppgifter?
    Dräger samlar in dina personuppgifter för att kunna bearbeta och vidarebefordra händelserna registrerade av ditt alkolås till Transportstyrelsen i enlighet med myndighetens krav.
  3. Vilka personuppgifter samlar Dräger in i samband med att du väljer oss som leverantör av ditt alkolås?
    · För- och efternamn
    · Personnummer
    · E-postadress
    · Mobilnummer
    · Villkorstid
    · Diarienummer för ditt beslut om körkort med villkor om alkolås
  4. Till vem ger Dräger åtkomst åt mina personuppgifter?
    Dina personuppgifter kommer att delas med
    · Administratörer hos Dräger
    · Den bilverkstad du väljer för installationen av ditt alkolås
    · Transportstyrelsen
  5. När raderas mina personuppgifter?
    Dräger lagrar dina personuppgifter under den tidsperiod Transportstyrelsen kräver, viket är villkorstiden plus ett år. Alternativt kan uppgifterna raderas tidigare om Transportstyrelsen skulle begära detta.
  6. Om du önskar se, korrigera eller radera dina uppgifter, vem kontaktar du?
    Du vänder dig till din handläggare på Transportstyrelsen. Dräger hanterar personuppgifterna på uppdrag av Transportstyrelsen.